Met stichting Biltsheerlijk brengen we natuurbeleving, duurzaam en gezond voedsel en sociale inclusie samen op de kinderboerderij, in het Biltse plukdoolhof. Het plukdoolhof kan bezocht worden tijdens onze openingstijden.

Er zijn rijen van verschillende bomen en struiken met appels, bessen, rozenbottels, klimplanten als kiwibessen en druiven, maar ook eetbare bloemen en bladeren geplant. De oogst is behalve voor de bezoekers van het doolhof bestemd voor de kinderboerderij. We hebben bijvoorbeeld van de rozenbottels al een heerlijke rozenbottelsiroop gemaakt, die we tijdens de opening ook geschonken hebben aan onze bezoekers. U kunt hem thuis gerust namaken. Klik hier voor het recept.

De paden zijn twee meter vijftig breed. Het doolhof is vanzelfsprekend ook toegankelijk voor rolstoelen, rollators en kinderwagens door middel van een verstevigde grasmat in de paden, waardoor een berijdbaar pad van een meter breed ontstaat. Tot slot is bij het ontwerp rekening gehouden met de veiligheid van bezoekers. Het doolhof is overzichtelijk en goed controleerbaar vanaf de gebouwen van de kinderboerderij. Zo kan iedereen meegenieten.

Samen spelen en leren over voedsel

Het plukdoolhof spel wordt op een speelse manier helemaal geïntegreerd in het doolhof. Iedereen jong & oud kan zelfstandig in het plukdoolhof leren door het spel te spelen. Wanneer je 10 vragen correct beantwoord, brengen de antwoorden je dichterbij het midden van het doolhof. Het juiste antwoord geeft aan wat de juiste looprichting is, om bij het centrum te komen. De vragenlijsten liggen klaar voor gebruik in het theehuis. Je kunt het spel ook online spelen door hieronder de qr-code te scannen met je telefoon of door erop te klikken:

 

 

 

 

 

Het pluk doolhofspel is een veelzijdig, maar onbegeleid spel met allerlei mogelijke spelvarianten, bijv:

  • Sportief Wie is het snelste in het midden?
  • Slim Wie heeft de meeste antwoorden goed?
  • Teambuilding In groepjes samen werken om het midden te bereiken.

Het pluk doolhofspel kan door alle bezoekers jong & oud gespeeld worden. Als u het spel niet kunt vinden in het theehuisje, vraag dan naar het spel bij een medewerker van Kinderboerderij de Schaapskooi en zij zullen u verder helpen. Ook kunt u het spel personaliseren met uw eigen vragen en antwoorden om bij het midden van het doolhof te komen.

 

De kracht van samen!

Het plukdoolhof is ‘een kracht van samen’. Er zijn zoveel organisaties in (en buiten) gemeente De Bilt die het plukdoolhof een warm hart toedragen. Zonder hen was het ons niet gelukt. Om te beginnen de vrienden van de Schaapskooi, een geweldig gemotiveerd gebiedsteam van gemeente De Bilt, Samen voor De Bilt, familie, vrienden, vrijwilligers en betrokkenen. Zij hebben met ons samengewerkt, ons financieel gesteund en/of ons met raad en daad bijgestaan. Wij zijn hen allen dankbaar!